Följ med oss till kooperativet COMISUYL

I mitten på mars besökte vi kooperativet COMISUYL i Honduras. Som alltid en underbar resa vilket främst är beror på alla de fantastiska människor som öppet tar emot oss i sina hem. Vi provade årets skörd, besökte ett tiotal av våra kaffeproducenter samt träffade kooperativets ledning för att bland annat diskutera framtida utvecklingsområden för kooperativet och dess medlemmar. Det handlade om grundutbildning för barn till de som arbetar på odlingarna, utbildningsinsatser för de kaffeproducenter som behöver stöttning för att vidareutveckla sina ekologiska odlingar och därigenom få ökad biologiskt mångfald och bättre ekonomi samt återplantering av redan skövlade regnskogsområden.

Totalt köper vi kaffe från 33 små familjeproducenter som vardera har odlingar på cirka 1-3 hektar, alla odlar naturligtvis ekologiskt kaffe och den här gången hann vi med att besöka 10 utav dessa odlare. Här nedan finner ni några bilder från vår resa.

dsc_0077 dsc_0030 dsc_0059dsc_0179